Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Förädling har gjort tomater smaklösa
 • Upplever du också att de tomater du köper i butiken är smaklösa? Det beror på att förädlingen inriktat sig på utseende, inte på smak. Under förädlingsprocessen har en gen som ger tomaterna mer sötma och smak tappats bort, redogör Vetenskapsradion som berättar om ett internationellt forskningsprojekt.

  Lösningen är antagligen att backa utvecklingen. Det borde finnas gamla sorter där smaken är hög. Vi kanske får vänja oss vid tomater som inte ser lika perfekta ut, men med hög smak. Tomater av denna typ har jag ofta köpt i Medelhavsländerna, Där går tydligen smak framför utseende.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:43

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.