Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV tar itu med skräppost
 • Sedan 2004 finns ett förbud mot att skicka obeställd e-post, så kallad skräppost eller spam, som marknadsföring till privatpersoner eller enskilda firmor. Konsumentverket har en tjänst där du kan anmäla att du fått sådana. Sedan 2004 har 89 654 anmälningar kommit in, men hittills har KoV nöjt sig med att skicka brev till de mest anmälda företagen, 20-30 stycken per år.

  Nu ska verket ta i med hårdhandskarna mot spammarna, berättar GP vilket också uppmärksammas av TT. Just nu förbereds han åtgärder mot tre svenska företag som enligt KoV systematiskt bryter mot lagen om skräppost, skriver tidningen. Det kan bli fråga om stämningar inför Marknadsdomstolen eller förbudsförelägganden.

  Jag ser det som mycket bra att det verkligen händer något, annars känns lagen ganska tandlös. Vissa företag bryter systematiskt mot förbudet.

  Uppdaterin
  : Småningom uppmärksammar även Ekot KoV:s insats.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:35

 • En Kommentar

  • Claes T skriver:

   Mycket bra, som sagt. Trodde frågan var stendöd på KoV, i synnerhet med tanke på hur mycket som (inte) blev gjort i början (ja, förutom den utmärkta anmälningsdatabasen – men sedan den försvann från Stockholm blev den lite mer svåråtkomlig för mig iallafall – varför inte göra den tillgänglig online?).

   Men av de 90000 anmälningarna gissar jag att de allra flesta kom in 2004-2006 – inte ens jag har anmält till dem på senare år, utan bara till spammares internet- och (uppgivna) adressleverantörer. Kul o bra om de nu börjatr agera – spam medför fortfarande att företag och organisationer har svårt att nå ut med epsot som inte är spam.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.