Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bluffmetod för fettborttagning kan vara farlig
 • Bantningsbluffar är vanliga, för det mesta handlar det om verkningslösa piller eller konstiga dieter. En av de senaste är att ”smälta” bort fettet med hjälp av ultraljud, värme och radiovågor med fettreduceringsmaskinen Slim fit pro.

  Svt-programmet plus har granskat metoden. Enligt de sakkunniga programmet konsulterat fungerar den inte.

  – Vad man än hittar på för att slå sönder fett i kroppen – någonstans måste det ut och vi kan inte andas ut fett, inte svettas ut fett, inte kissa fett, inte bajsa ut fett. Fett försvinner bara om vi förbränner det, och då behöver vi inte ens slå sönder det före, säger Stephan Rössner, professor och överläkare på överviktsenheten vid Karolinska universitetssjukhuset, till Plus.

  Metoden kan till och med vara farlig, varnar Strålskyddsmyndigheten enligt TT.

  Jimmy Estenberg, utredare vid myndigheten, ser två risker med ultraljud. Det ena är värmen som uppstår.

  – Det kan i värsta fall leda till inre brännskador, det är naturligtvis inte nyttigt, säger han.

  Enligt marknadsföringen för metoden slits fettcellerna sönder, vilket för med sig den andra risken.

  – Vi kan inte säga att metoden fungerar, men om den fungerar på det sätt som tillverkaren och försäljaren anger, kommer den antagligen att förstöra andra celler i närheten och kanske skada bakomvarande organ, säger Jimmy Estenberg till TT.

  För bantning finns fortfarande ingen ”quick fix” som fungerar, bara sådana som gör plånboken lättare. Vill du gå ner i vikt gäller fortfarande metoden att göra av med mer energi än man tar in genom munnen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:42

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.