Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Inte olagligt att sälja gammalt kött
 • I veckan blev det en stor nyhet när Ica i Råå sålde bisonmedaljonger och vildsvinskarré, där bäst före-datumet passerats för länge sedan. Det var HD som hade fått tipset men genom TT fick nyheten efterklang i många tidningar.

  En miss i hanteringen, kommenterade företrädare för Ica-butiken, och lovade se över sina rutiner.

  Men, tvärt emot vad många tror, är det inte olagligt att sälja kött eller andra produkter där bäst före-datum har passerats, om man talar om det.

  Jag kan inte bedöma om köttet i det här fallet var otjänligt eller dåligt på annat sätt. Men rent allmänt är bäst före-datum satta med god marginal. Själv brukar jag köpa varor till halva priset, när det kritiska datumet närmar sig. Det brukar vara en god affär.

  Tyvärr är det alldeles för många butiker som hellre slänger produkter där datumet närmar sig eller grönsaker med fula fläckar. Det borde vara naturligt att rea ut dem i stället. Det slängs alltför mycket i svenska butiker, något som är helt onödigt och påverkar priset vi får betala!

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 10:28

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.