Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Märkliga regler för kosttillskott
 • Det är kommunerna som har tillsynen över kosttillskott. Det innebär bland annat att ett kosttillskott kan vara förbjudet att sälja i en kommun, men tillåtet i andra. Dessutom har mindre kommuner inte de resurser som behövs för att utöva tillsynen.

  Nyligen förbjöd Läkemedelsverket försäljning av 17 olika kosttillskott med substanser som bedömdes som läkemedel. Stockholms kommun har utfärdat försäljningsförbud för mer än 40 olika kosttillskott som bedömdes som farliga.

  Nu vill Livsmedelsverket att lagstiftningen ska förändras, så att verket i vissa fall ska kunna utfärda försäljningsförbud som gäller i hela landet. Men flera kommuner vill gå ännu längre och låta Livsmedelsverket ta över delar eller hela ansvaret för kontrollen av kosttillskott. Det rapporterar Ekot.

  De flesta kosttillskott som används av de som tränar är dessutom helt onödiga. En allsidig kost är både billigare och bättre.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:03

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.