Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » ”Naturliga” bantningsmedel – Pyttsan
 • Varannan ”naturlig” bantningsprodukt innehåller läkemedel. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha analyserat 43 bantningsprodukter. Det skriver verket i ett pressmeddelande som också uppmärksammas av TT.

  Av de analyserade produkterna betraktas 21 som läkemedel då de innehöll substanserna sibutramin, orlistat, sildenafil, fluoxetin och/eller yohimbin. Sibutramin fanns tidigare i godkända läkemedel för behandling av fetma men drogs tillbaka 2010 eftersom det fanns risk för hjärtinfarkt och stroke.

  -Hela 19 av de analyserade produkterna innehöll sibutramin och tre av dem innehöll dubbelt så mycket sibutramin per doseringsenhet som de godkända läkemedlen gjorde, vilket är skrämmande, säger Marie Kerttu, utredare på Läkemedelsverket.

  I 18 av 21 produkter var innehållet av läkemedelsubstans inte deklarerat på förpackningen.

  Slutsats? Naturmedel är inte ofarliga! De kan faktisk innehålla vad som helst!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:24

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.