Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nyckelhålsmärkning granskad
  • Märkning 22.06.2008

    nyckelhålsmärke De flesta nyckelhålsmärkta produkter svarar väl upp mot de villkor som finns för märkningen. Men fortfarande finns vissa brister att åtgärda. Det visar Livsmedelsverkets granskning av en rad nyckelhålsmärkta livsmedel.

    Projektet visar att majoriteten av de kontrollerade produkterna var korrekt märkta och uppfyllde kraven för nyckelhålsmärkning. Den allvarligaste bristen var att dokumentation som styrkte nyckelhålsmärkningen saknades eller var bristfällig för var åttonde produkt, bland annat saknades uppgifter om mängden socker och natrium (salt). Det fanns också fall där produkten innehöll mer fett än vad nyckelhålsmärkningen tillåter.

    – Varje avvikelse är naturligtvis allvarlig, eftersom Nyckelhålet är Livsmedelsverkets varumärke och konsumenten måste kunna lita på det. Det är en fråga om trovärdighet, säger Jan Sjögren , Livsmedelsverkets tillsynsavdelning.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 5:57

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.