Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » De nyfattiga pensionärerna
  • Jag har svårt att begripa varför pensionärer ska ha en högre skattesats än löntagare. Visserligen har skatten på pensioner sänkts men det handlar om nålpengar, den senaste sänkningen innebar en 50-lapp i månaden.

    Dessutom åker pensionerna jo-jo i det nya pensionssystemet, när den berömda bromsen slår till. Allt fler pensionärer får svårt att klara sig på sin pension.

    Ett tecken på det är att allt fler äldre hamnar hos Kronofogden. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol, en ökning med 13 procent jämfört med två år tidigare. Det berättar TT.

    Det handlar ofta om mindre skulder. Det kan gälla trafikförsäkringar följt av krav från el- och telebolag.

    Många ensamstående kommer pensionärer inte upp i Kronofogdens existensminimum på 4 683 kronor per månad efter hyra, hem- och färdtjänst. Det berättar Ingvor Fahlén, skuldrådgivare i Karlstad kommun, förr TT.

    Det är hög tid att Regeringen tar tag i pensionärernas situation. Sänk deras skatter och gör om pensionssystemet – och gör rätt denna gång.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:48

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.