Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av våffeljärn – äldst vann
 • våfflaSå här på våffeldagen kan det vara läge att referera det test av våffeljärn som Testfakta gjort. Samma smet gräddades i sex olika, nya järn, och ett som kunde betecknas som antikt.

  För att grädda hade Testfakta kallat in Elizabeth Folkesson, ägare till Kafé Petissan på Skansen i Stockholm. Där har många våfflor sett dagens ljus. Det var också hon som hade med sig det ”antika” järnet.

  – Jag är rätt skeptisk till de moderna teflonjärnen. Men det ska bli intressant att se om det finns något nytt som gräddar lika bra, säger Elizabeth Folkesson till Testfakta.

  Mycket riktigt, det antika järnet gav de frasigaste våfflorna, men resultatet varierade stort mellan de nya järnen. Generellt sätt gav de dyrare järnen bättre våfflor, Testfakta har sammanställt resultaten i en tabell. Artikeln innehåller också Elizabeths recept på våffelsmet.

  Jodå, det blir nog våfflor hos oss idag.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:56

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.