Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Högteknologiska bilinbrott
 • Bil & andra fordon 25.06.2008

  Bil parkerad Kolla alltid att billåset verkligen fungerar när du låser bilen med fjärrnyckeln. Det förekommer att tjuvar slår ut låset med störsändare. Även lagliga radiosändare kan hindra centrallås från att fungera, berättar SvD.

  Tjuvarnas nya, lömska metod för att stjäla saker ur bilar på parkeringsplatser har använts vid ett par tillfällen i Skåne i år. Polisen har under våren gripit personer som misstänks ha utnyttjat störsändare för att blockera de fjärrstyrda centrallåsen på parkerade bilar.

  Även laglig radioutrustning som sänder på samma frekvens som fjärrnycklarna kan slå ut billåsen. För ett par år sedan märkte förbluffade bilägare på parkeringen utanför ett köpcentrum i Uddevalla att det inte gick att öppna bilarna. Orsaken var av allt att döma att en radiosändare satt låsen ur funktion.

  För det mesta går det att öppna bilarna genom att helt enkelt sätta nyckeln i låset. Men det har också hänt att bilägare kommit tillbaka till parkeringsplatsen och upptäckt att bilen som de trodde att de hade låst i själva verket stått öppen, enligt tidningen.

  Med andra ord: Låser du trådlöst, kolla dörren! Många bilar brukar dessutom blinka när de låses.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 4:33

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.