Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Varför slutar så många ICA-priser på 90 öre?
 • Jag försöker ha järnkoll på matbutikernas priser och brukar snoka runt i hyllorna. På sistone har det slagit mig att många ICA-butikers priser på alla hyllvaror i stort sett alltid slutar på 90 öre. Det gäller inte färskvaror som kött, fisk, grönsaker och frukt.

  Jag har alltid med förakt sett på priser som slutar på 90, eller i värsta fall 98 öre. Tror handlaren att vi inte kan genomskåda att det i själva verket handlar om 10 öre mer.

  Om du handlar fyra varor förlorar du 40 öre, på grund av öresavrundningen. Handlar du fem varor tjänar du 40 öre.

  Jag har pratat med flera anställda i butikerna, för att få en förklaring. Jag möts oftast av ett snett leende, och förklaringen att varorna ska verka billigare. Men jag tror inte att kunderna tror att en vara kostar 14 och nånting, vi kan konstatera att den kostar 15 spänn.

  Prissättningen är närmast löjlig. Hallå alla Ica-handlare, vad tror ni att ni åstadkommer, mer än en bedräglig attityd? Ska snikenhet vara Ica-handlarens varumärke?

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 12:12

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.