Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO stämmer försäkringsbolag
 • Försäkringsbolaget GAR-BO Försäkring AB använder sig av avtalsvillkor som är oskäliga mot konsumenter. Det anser Konsumentombudsmannen som nu stämmer bolaget i Marknadsdomstolen, enligt ett pressmeddelande.

  GAR-BO Försäkring AB säljer byggfelsförsäkringar och färdigställandeförsäkringar för småhus. Det här är försäkringar som alla konsumenter som låter bygga småhus måste ha.

  KO har granskat försäkringsbolagets avtalsvillkor och funnit att de strider mot avtalsvillkorslagen på tre punkter.

  För det första förbehåller sig bolaget rätten att godkänna besiktningsman när arbetet är utfört. Detta strider mot konsumenttjänstlagen, menar KO. Enligt konsumenttjänstlagen framgår det tydligt att det i första hand är konsumenten som ska utse en besiktningsman.

  Vidare använder sig GAR-BO av formuleringar i sina avtalsvillkor som ger intrycket att det inte är möjligt att komplettera försäkringen med tillägg eller ändringsarbeten som inte avtalats skriftligen. Detta saknar, enligt KO, stöd i lagen.

  Konsumentombudsmannen reagerar också mot ett annat villkor som skapar intrycket att konsumenten inte har någon rätt till ersättning om de entreprenörer som man anlitat gör avsteg från gällande byggnormer. Även det villkoret är oskäligt, enligt KO.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:14

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.