Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bojkotta butiker som vägrar kontanter!
 • Handel 10.06.2013

  slantarJag har själv råkat ut för det. När jag handlade ett litet tillbehör till min mobil i en 3-butik visade det sig att de inte tog emot kontanter, bara kort. Jag vill inte betala med kort, så följden blev att jag gick till en annan butik.

  Antalet butiker som bara tar kort ökar, berättar DN i en artikel. Telia, 3-butikerna, datorsäljaren Digital Inn och Kungsängen är några av dem. Utbytet av sedlar som inleds i höst väntas driva på trenden, skriver DN.

  Det är många som, liksom jag, inte vill betala med kort. Det har dessutom rapporterats om personer som har vägrats öppna bankkonto, och ännu mindre kan få betalkort, på grund av betalningsanmärkningar.

  Jag tycker att det är åt helskotta att inte ta emot reda pengar. Företag som agerar på det sättet vill uppenbarligen inte ha oss som kunder. Bojkotta dem!

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:57

 • 2 Kommentarer

  • Stefan skriver:

   Jag gör hellre precis tvärtom… Om en butik (eller ofta restaurang) inte tar emot kort så går jag helt enkelt aldrig mer dit för jag tycker det är så mycket smidigare att betala med kort. Varför vill du inte betala med kort?

  • Carl skriver:

   Stefan: Korten gör varor och tjänster dyrare. Bankerna tar ju betalt båda av dig och butiken. Dessutom är det lättare att hålla koll på sin ekonomi om man betalar kontant. Ett ytterligare skäl är att jag solidariserar mig med dem som av något skäl inte vill betala med kort, eller ens kan få ett. /Carl

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.