Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Slut på roaming-avgifter vid resor i EU?
 • EU, Telekom 17.06.2013

  Roaming-avgifter, det vill säga de avgifter du får betala när du ringer via andra operatörer kan försvinna inom EU, berättar SvD som i sin tur hänvisar till en artikel i brittiska The Telegraph. Det skulle medföra att kostanden för att använda en smartphone blir densamma oavsett var på kontinenten man befinner sig.

  Under de kommande veckorna ska EU-representanter skissa på detaljerna i förslaget. Ett mål är att få folk att använda luren vid resor inom EU, vilket kan vara positivt för operatörerna. Å andra sidan verkar kommissionen, enligt The Telegraph ssom hänvisar till en anonym källa, tycka att det finns för många operatörer inom EU. Förslaget kan få som följd att antalet minskar.

  – Det finns runt 100 operatörer i Europa, att jämför med fyra stycken i USA. Det är inte hållbart om vi ska ha en enskild marknad och investering. Europa har just nu mindre 4G mobilt bredband än vad Afrika har, säger den anonyma källan till tidningen.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 14:59

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.