Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Myggarmband kan ge allergi-chock
 • myggaDet låter bra, ta på dig ett armband så slipper du myggen. Men armbanden innehåller ämnen so kan ge upphov till kraftiga allergiska reaktioner. Symptom som andnöd, utslag och brännande fötter har rapporterats, berättar Ekot. Nyheten uppmärksammas av DN och SvD i egna artiklar samt av TT.

  Flera konsumenter har hört av sig till Kemikalieinspektionen och undrat över hur armbanden kan vara godkända. Men myggarmbanden räknas till gruppen biocider. Enligt dagens lagstiftning behöver inte biocidprodukter godkännas av Kemikalieinspektionen för att kunna säljas.

  Den första september i år skärper EU, lagstiftningen av biocider. Den nya lagstiftningen innebär bland annat att varor bara får innehålla biocider med verksamma ämnen som är godkända av Kemikalieinspektionen, skriver SR.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 15:19

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.