Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Giftrester i butikernas bananer
 • bananDet finns rester av bekämpningsmedel både på, och i, bananer. Men halterna ligger under de gränsvärden som gäller. Det visar en analys som Testfakta genomfört. Testfaktas artikel publiceras i några tidningar, däribland HD, men uppmärksammas även av TT samt av Ekot.

  Till skillnad från de analyser som EU och Livsmedelsverket genomför analyserades skal och fruktkött för sig. I samtliga fem konventionellt odlade bananmärken hittades rester av bekämpningsmedel i både skal och fruktkött.

  Analysen gjordes också för fyra märken av Eko-bananer. Där hittades inga rester av bekämpningsmedel. Vill du vara säker på att inte ens får i dig giftrester ska du alltså välja ekologiskt.

  Sen kan man också fundera över hur gifterna påverkar de som arbetar på plantagerna. De lär nog utsättas för högre giftdoser än vi får.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:33

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.