Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ridhjälmar testade – 10 av 11 underkända
 • Fritid, Test & analys 12.08.2013

  Tio av elva kontrollerade ridhjälmar klarar inte säkerhetskraven. Det visar en marknadskontroll som Konsumentverket (koV) gjort. Det skriver verket i ett pressmeddelande som uppmärksammas av TT och GP har ett videoinslag på sin webbplats.

  Men det är ingen riskfri idrott. KoV konstaterar att knappt 14 000 personer sökte sig till en akutmottagning efter att ha skadats i en ridolycka eller i hästhantering år 2008. I drygt var tionde fall hade den drabbade fått hjärnskakning.

  I marknadskontrollen ingår elva av de vanligast förekommande ridhjälmarna på marknaden. Hjälmarna har provats med fokus på stötdämpning, hakband och märkning. Endast en av hjälmmodellerna uppfyllde standardens krav. Samtliga hjälmmodeller hade formella brister i sin dokumentation, skriver verket.

  Efter marknadskontrollen har tillverkarna av de modeller som fortfarande säljs rättat till de påtalade bristerna.

  En länk till den fullständiga rapporten finns intill pressmeddelandet.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 14:29

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.