Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ny köttskandal – Polskt kött flaggades svenskt
 • En härva med kött som flaggats falskt har avslöjats av Miljönämnden i Helsingborg efter tips efter en inspektion i Malmö, berättar HD. Avslöjandet tas också upp av Ekot samt av TT.

  Företaget Meatsson AB har levererat polskt kött under svensk flagg till bland andra ICA och KF i Sverige. Det handlar om åtskilliga ton kött som har levererats från anläggningen i Sydhamnen i Helsingborg till Sverige, Holland och Danmark, berättar Ekot. Sammanlagt rör det sig om 50 ton.

  Köttet har också märkts med ett sigill som visar att företaget hade tillstånd från Livsmedelsverket. Men något tillstånd fanns inte, det hade gått ut.

  Bolaget har ålagts att återkalla det kött som finns kvar och en åtalsanmälan ska lämnas in, uppger HD. Enligt Ekot kommer Livsmedelsverket att inrikta sig på att avslöja olika typer av fusk. Tidigare har verket främst inriktat sina kontroller på att hitta hälsofarliga produkter.

  Fusket lönar sig tydligen. Det visar den senaste tidens skandaler. Men kontrollen måste bli bättre!

  Uppdatering: Företaget ska nu polisanmälas av miljöförvaltningen, berättar TT.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.