Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nålpengar till pensionärerna – igen!
 • Pension, Regeringen, Skatter 03.09.2013

  Pensionär_blommaSamtidigt som den beryktade bromsen i pensionssystemet slår till igen försöker alliansregeringen flörta med pensionärerna inför valet.

  Pensionärerna är nog en av de grupper som är mest besvikna på regeringen. Högre skatt än de som arbetar och det svajiga pensionssystemet är saker som upprör.

  Bromsen beräknas sänka pensionerna med i snitt 200 kronor per månad, efter skatt, nästa år. Inför valet vill regeringen sänka pensionärernas skatt med en hundralapp per månad. Nettot blir alltså en sänkning med 100 kronor, enligt uppgifter i en DN-artikel. Uppgifter om skattesänkningen finns också i en TT-artikel.

  – Dagens besked gör att fokus inför valet nästa år hamnar på pensionärerna och debatten om klyftan mellan löntagare och pensionärer, säger Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg.

  – Man kan inte laga hålen i pensionssystemet med skattesänkningar. De flesta får ändå sänkta pensioner nästa år. Alliansen får nog springa hela valrörelsen med pensionsfrågan bitande i baken, kommenterar SvD:s Joel Dahlberg.

  Uppgifterna kommenteras naturligtvis även av pensionärsorganisationen PRO.

  – Olikheten i beskattning mellan lön och pension kommer att kvarstå. Vårt främsta krav är att ta bort gapet. Det ska vara lika, säger Curt Persson, ordförande för PRO, till SvD.

  Regeringens grepp verkar inte vara någon valvinnare, åtminstone inte bland pensionärerna.För det fordras nog lika beskattning och en revision av pensionssystemet.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:07

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.