Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fortsatt varning för frysta jordgubbar från Marocko och Egypten
 • Det utbrott av hepatit A som pågått i de nordiska länderna sedan oktober 2012 är ännu inte över. Den tidigare varningen för frysta jordgubbar kvarstår, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande som också uppmärksammas av TT. Det är bär från Egypten och Marocko som är huvudmisstänkta, men smittkällan, producenten, har ännu inte spårats.

  Det är nu totalt 68 bekräftade fall som smittats med samma stam av hepatit A, 40 i Danmark, 15 i Sverige, 6 i Norge och 7 i Finland. Av de 68 fallen rapporterades alltså 5 mellan juni och augusti, enligt Livsmedelsverket.

  Rådet att koka frysta jordgubbar innan de äts gäller alltså fortfarande.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.