Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stor skillnad i matens saltinnehåll
 • saltkristallerDet finns mer än dubbelt så mycket salt i vissa livsmedelsprodukter jämfört med andra produkter av samma slag. Det konstaterar Konsumentföreningen Stockholm (KfS) efter att ha granskat salthalten i 294 livsmedel i de svenska butikshyllorna.

  Det skriver föreningen i ett pressmeddelande som även uppmärksammas av TT. Föreningens rapport, ” Salt II – Granskning av saltmängd i våra livsmedel”, uppmärksammas också i en SvD-artikel.

  – Fem gånger mer salt i Lidls potatismos än i Icas. Tre gånger så mycket salt i Coops Branflakes som i Willys Garant. Nästan dubbelt så mycket salt i rökt Lönnebergaskinka som i ICAs och Coops skinka. Dubbelt så mycket salt i Citygross pytt i panna som i Coops. Det är stor skillnad på hur mycket salt det är i olika varumärken, säger Louise Ungerth, chef för Konsument & Miljö på KfS.

  Enligt hälso- och livsmedelsmyndigheter i Sverige och internationellt bör vi inte äta mer än 5-6 gram salt per dag, men vi äter i genomsnitt dubbelt så mycket. Nästan 80 procent av det salt vi får i oss kommer med maten vi köper i butik och äter på restaurang, skriver Kfs.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:59

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.