Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu är det redan jul igen
 • Handel 10.11.2013

  jultomteI veckan landade de första julkatalogerna i brevlådan. Flera butiker har ställt fram julpymt och annat. Lite tidigt kan man tycka, kalendern visar trots all att vi befinner oss i början av november. Men GP rapporterar att julhandeln har börjat och julgranen står redan på Liseberg. Men den riktiga julskyltningen verkar inte ha kommit igång ännu, åtminstone inte här i Stockholm. Det är inte som i London, där Harrods inleder julhandeln redan i augusti.

  Även media har börjat med julrelaterade nyheter. HUI Research har kommit med sin prognos för årets julhandel, något som uppmärksammas av Ekot och TT i flera tidningar. Det ska bli rekord i år igen, spår HUI, handeln kommer att öka med 1,5 procent jämfört med förra året. Nu väntar vi bara på att HUI ska utse årets julklapp, förra året var det hörlurar.

  Det finns redan fler julnyheter. Ekot berättar hur julmusik i butikerna styr vår konsumtion. TT har en artikel om priset på årets julgran, den väntas i snitt kosta 300 kronor, men priset beror på var i landet vi bor.

  Min egen julallergi börjar redan kännas. Framåt julafton brukar jag vara rejält trött på all kommers kring julen. All julmusik i butikerna ger mig snarast hår på ryggen. Reklamen påverkar knappast mitt köpbeteende, däremot brukar jag hålla koll på lockpriser för mat. Det brukar slinka ner en och annan bit julkorv redan innan jul och en av mina favoriter, pressylta, brukar bara finnas att få under julhelgerna.

  Jag hoppas i år igen på en lugn jul, tillsammans med familjen. Vi brukar inte ägna oss åt några excesser när det gäller julklappar. Däremot brukar vi ha ett hyfsat julbord där mycket är hemgjort. Att göra maten tillsammans är också ett sätt att fira jul.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:34

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.