Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Årets test av vinterkängor för barn
 • barne28093vinterTraditionsenligt har Testfakta inför vintern genomfört ett test av vinterkängor för barn som även publiceras av GD. Att det står waterproof på skorna är ingen garanti för torra fötter, enligt testet.

  Att nya vinterkängor, nya behövs varje säsong, är en stor investering vet jag som har två jämnåriga barn. I testet, av 8 kängor, varierade priserna mellan 350 och 1100 kronor.

  Testet inriktades på tre aspekter; täthet, förmåga att släppa ut fukt och hälla värmen. Inga blöta och kalla fötter, alltså.

  Sämst i täthet var Din Sko, som inte ens klarar en tiondel av testtiden förrän vattnet läcker in. I andra skor som Skopunktens och Nierenburgs riskerar barnets fötter bli blöta ändå, eftersom kängorna inte andas, enligt Testfakta. Total testvinnare blev kängorna från Viking, med toppbetyg i samtliga test.

  Din Sko lovar undersöka varför deras kängor inte håller tätt. Samma sak säger Skopunkten till Testfakta men lovar dessutom att ta tillbaka kängor som inte håller tätt.

  Som vanligt sammanfattar Testfakta resultaten i en tabell.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:38

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.