Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Snart kommer säljsamtal till mobilen
 • Försäljning, Telekom 19.11.2013

  TelemarketingTrots den tidigare debatten om mobil-nix, där flera framfört att detta öppnar för säljsamtal till mobilen, kommer branschen att ge dem rätt och genomföra en regeländring. Det berättar DN och saken uppmärksammas även av TT.

  I början på nästa år ändras nämligen branschens egna etiska regler. De börjar gälla den 1 februari 2014 och innebär att det är fritt fram för försäljare att ringa till både fasta telefoner och mobiler, skriver DN.

  – Vad vi gör nu är att vi skapar harmoni mellan lagstiftning, nix-register och etiska regler som gör att det blir enkelt för konsumenter och näringsidkare med vad som gäller, säger Tina Walroth, vd för branschorganisationen Kontakta, till TT.

  Hittills har mobilen varit fri från säljsamtal, enligt branschens regler har det varit tabu. Jag tycker att det borde förblivit så, men branschen har tyvärr konstaterat att allt färre använder fast telefon. Jag tänker omedelbart nixa min mobil. Gör detsamma, länk till nix-registret finns på bloggen, under Länkar nere till höger.

  Uppdatering: Branschens syfte med regeländringen är att man vill öppna upp för att ringa säljsamtal till mobiler. De lämpar över ansvaret på konsumenterna, skriver KO/KoV i en kommentar.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:03

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.