Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fram och tillbaka om hepatit-gubbar
 • Nyligen meddelade Livsmedelsverket att vi inte längre behövde koka frysta jordgubbar från Marocko och Egypten. Inga nya fall kopplade till utbrottet av hepatit hade rapporterats de senaste tre månaderna. Sannolikheten bedömdes vara mycket liten för att det fortfarande finns jordgubbar med hepatit A-virus i handeln, enligt verket, något som också blev en TT-notis.

  Men den bedömningen slog tydligen fel. Ica meddelar att de återkallar frysta jordgubbar av märkena ICA Basic och ICA, samt ICA Basic bärmix. Återkallelsen görs efter indikation om att jordgubbarna kan ha orsakat ett fall av Hepatit A. De aktuella produkterna har ursprung i Marocko och åtgärden gäller samtliga bäst-före-datum, skriver Ica i sitt pressmeddelande som i vanlig ordning även vidarebefordras av TT.

  Frågan är om hepatit-utbrottet verkligen är över.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.