Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mer Omega-3 i ekomjölk
 • Ekomjölk är mycket rikare på hälsosamma omega-3-fettsyror än vanlig mjölk. Det skriver Svenska Dagbladet (i en låst artikel) och hänvisar till en ny stor studie i USA. Men nyheten uppmärksammas även av TT.

  Tidigare studier, även svenska, har pekat i samma riktning som den amerikanska, säger Pelle Fredriksson på Sveriges lantbruksuniversitet till tidningen. Han förklarar den högre omega-3-halten i ekomjölk med att korna får gå ute och beta.

  Det kan väl vara en tröst för den som inte vill äta fet fisk, som är en utmärkt källa för Omega-3.

  Uppdatering: Den undersökning som SvD refererar till är gjord i USA. Men svenska kor äter annat foder än de i USA, därför skiljer det mindre mellan ekologisk och traditionell mjölk i Sverige, säger professor Ulf Emanuelson vid SLU till Ekot.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:04

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.