Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Willys reklam får underkänt
 • ”Vår affärsidé́: Sveriges billigaste matkasse” och ”På Willys far du mer for pengarna oavsett vad du handlar”, är inga påståenden som godkänns i ett utslag från Reklamombudsmannens opinionsnämnd (RON), enligt DN som citeras av TT.

  Efter en anmälan från en privatperson har RON prövat affärskedjans reklampåståenden. Nämnden anser att reklamen är vilseledande och hänvisar till Internationella handelskammarens regler för reklam där det framgår att reklamen ska ”bedömas utifrån det intryck den ger konsumenterna vid en flyktig kontakt”. Willys försvarar sig med att man inte påstår sig ha Sveriges billigaste mat utan att man strävar efter att ha det.

  Knappast något bra argument från Willys sida.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:06

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.