Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO vill se tuffare tag mot telemarketing
  • TelemarketingI samband med att Konsumentverket (KoV) överlämnade årets konsumentrapport till Konsumentministern kom KO också med förslag som kan göra det tuffare för telemarketing-branschen.

    Förslagen är två; Aktivt medgivande för att bli uppringd av en säljare (så kallad Opt-in) och skriftligt medgivande för att bli bunden till ett avtal. Det skriver KoV i ett pressmeddelande som också uppmärksammas av Ekot.

    Den senaste Konsumentrapporten, som grundar sig på svar från 20 000 tillfrågade personer, visar att 96 procent av dessa inte vill bli uppringda av säljare. Dessutom rör många av de klagomål som kommer in till KoV just telefonförsäljning.

    KO hoppas att förslagen ska inkluderas i den utredning om försäljning via telefon som ska läggas fram 2015.

    Att branschen reagerat negativt på förslagen är väl knappast förvånande.

    – I dag har vi ett nix-system som alla företag som säljer per telefon behöver ta hänsyn till. Tar vi bort NIX då är det Opt-In som gäller och då måste alla företag, alla föreningar, alla organisationer ta hänsyn till. Och det kommer få konsekvenser för svenskt näringsliv, svenskt föreningsliv, organisationer, välgörenhetsorganisationer med flera, säger Tina Wahlroth, vd för Kontakta, branschorganisationen för telefonförsäljning och kundservice, till Ekot,

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:52

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.