Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Livsmedelsverket backar om opastöriserad mjölk
 • Ursprungligen ville Livsmedelsverket förbjuda all försäljning av opastöriserad mjölk. Verket hänvisade till risken för smittspridning. Förslaget möttes av många protester, bland annat sågs ostkakan som hotad.

  Nu har verket backat och kommit med ett nytt förslag, som tillåter att små mängder opastöriserad mjölk får säljas på lantgården. Förslaget ställer extra krav på kontroll och information till köparna.

  Förslaget refereras i DN samt av TT i flera tidningar.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:45

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.