Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av utomhusfärger – Halvtidsresultat
 • HusmålningFolksams test av Sveriges vanligaste utomhusfärger pågår i två år och nu är det dags för halvtidsresultat. Redan nu utfärdas varning för 3 av de 46 testade färgerna, enligt Folksams pressmeddelande.

  Det gäller Träfasad / oljefärg från Jula / Färgstaven, Husfärg från ÖoB / Färglab och Oljefärg, även den från från ÖoB / Färglab. Underkännandet beror på att de ytor som målats med färgerna påtaglig mögelpåväxt.

  – Att de tre färgerna havererat redan efter halva testperioden är ett underbetyg för de berörda tillverkarna. Att måla om ett hus är ett kostsamt projekt. – och väljer man fel färg blir det ännu dyrare, kommenterar Folksams färgexpert Stefan Hjort.

  De slutliga resultaten presenteras nästa år.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:09

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.