Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Transfetter förbjuds i Kalifornien
  • Transfetternas dagar på restauranger i Kalifornien är räknade, berättar TT. Delstaten har som första stat i USA beslutat att bannlysa transfetter på matställen.

    Guvernör Arnold Schwarzenegger skrev i fredags under lagen, som förbjuder att transfetter används på restauranger, kaféer, bagerier och andra ställen som säljer färdiglagad mat.

    Kalifornien brukar vara trendsättare bland de amerikanska delstaterna och guvernör Schwarzenegger vill gå i bräschen för ett hälsosamt leverne.

    – Kalifornien är ledande i frågor om hälsa och näringslära, och jag är glad att föra den traditionen vidare genom att låta delstaten bli den första i nationen som fasar ut transfetter, sade en nöjd guvernör enligt Los Angeles Times.

    Lagen träder i kraft i början av 2010 men vissa delar börjar gälla först året efter.

    Flera städer i USA, såsom New York och Philadelphia, har redan infört liknande förbud.

    I Danmark får enligt lag transfett utgöra högst två procent av fettmängden i ett livsmedel. Sveriges folkhälsominister Maria Larsson (kd) har dock sagt nej till ett liknande förbud i Sverige.

    Andra bloggar om:

    Skrivet av av Carl @ 9:11

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.