Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Billigt bäst i batteritest
 • batteriTestfakta har låtit testa nio vanliga AA-batterier, den typ som är mest vanlig. Men förvånande nog var det et förhållandevis billigt batteri som fick utmärkelsen ”bäst i test”.

  Batterierna har testats för olika typer av användning – vid låg effektförbrukning motsvarande en radio, vid medelhög effektförbrukning motsvarande en portabel musikspelare eller spelkonsol samt vid hög effektförbrukning motsvarande en kamerablixt, skriver testfakta.

  Kända (och dyrare) märkesbatterier som Duracell, Varta och Energizer fick höga betyg rakt igenom, och var extra bra vid hög effektförbrukning, enligt testfakta. Men de blev slagna av Cotech från Clas Ohlson. Allra sämst klarade sig ett Philips-batteri, som dessutom hade störst skillnad mellan olika exemplar. Anmärkningsvärt stor, enligt testledaren.

  Som vanligt har Testfakta sammanställt resultaten i en tabell.

  Själv har jag nästan slutat med vanliga batterier. Jag gör av med en hel del batterier till min lilla mp3-spelare, som jag ständigt använder för att lyssna på ljudböcker. I stället har jag skaffat laddbara batterier och en bra laddare. Därför vore det intressant att se ett test av laddbara batterier.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:38

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.