Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu tar skattmasen grepp om jobbmobilen
 • Skatter, Telekom 16.07.2014

  Skatteverket har fått många frågor om privat användning av jobbmobilen och går nu ut med ett förtydligande om vad som gäller, skriver de i ett pressmeddelande. Det har gett upphov till artiklar från Ekot och GP, samt en artikel från TT som publiceras i flera tidningar.

  Grundregeln är att förmåner som innebär att en anställd sparar pengar på levnadskostnader som man annars skulle ha ska förmånsbeskattas.

  Man i dag betalar många företag en fast avgift till operatören för telefonsamtal och internet. För företaget kostar det inget extra om mobilen, surfplattan eller datorn används privat.

  Om det anses nödvändigt för jobbet att en anställd använder telefonen utanför arbetsplatsen, så är det ok att man också ringer privata samtal inom företagets fasta avgift, enligt lagstiftningen, skriver Ekot.

  Det verkar alltså som om det bara är om det bara är när arbetsgivaren betalar en fast avgift som du kan använda mobilen privat utan att förmånsbeskattas. I övriga fall är det läge för krångel.

  Mer information finns, länk i Skatteverkets pressmeddelande.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:31

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.