Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Rekord i snabblåneskulder?
 • Lån, Privatekonomi 30.12.2014

  Tom ficka Antalet obetalda snabblån hos Kronofogden verkar slå rekord i år, rapporterar Ekot.

  – Vi har en prognos på nästan 60 000 obetalda snabblån och det skulle i så fall vara den största noteringen sedan starten 2006, säger Tina Häggmark på Kronofogden, till Ekot.

  Fogdens uttalande baseras på siffror från första halvåret. Då var det 20 procent fler svenskar som hade fått betalningsförelägganden för snabblån. Prognosen grundar sig på att ökningen hållit i sig.

  Glädjande är att antalet unga under 25 år i statistiken har halverats. Däremot är det fler personer över 36 år som tar lån de inte klarar av att betala tillbaka, skriver Ekot.

  Maan kan fundera över vad den totala ökningen beror på. Antagligen finns det fler lån hos snabblåneföretagen. Det kan i sin tur mycket väl bero på Alliansens omänskliga politik som gått under namnet jobblinjen. Den har antagligen inte inneburit fler jobb utan i stället ställt allt fler i en ekonomiskt utsatt position genom utförsäkringar, dålig eller ingen a-kassa, och så vidare.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 11:53

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.