Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dagens dumhet – Heinz ber om ursäkt för gayreklam
 • Matjätten Heinz har dragit tillbaka en uppmärksammad reklamfilm i Storbritannien där två män pussas. Företaget har även gått ut med en ursäkt till alla ”som har känt sig förnärmade”. Nu uppmanar den brittiska gayrörelsen till bojkott av Heinz produkter, läser jag i DN.

  Reklamfilmen för Heinz majonnäs hann knappt sändas i en vecka innan företaget kände sig manade att dra tillbaka den. Då hade man fått in drygt 200 klagomål från tittare som tyckte att reklamfilmen var stötande och olämplig för barn.

  I ett uttalande ber företagets Storbritannienchef Nigel Dickie tittarna om ursäkt.

  – Det är vår policy att lyssna på våra kunder. Vi har förstått att vissa kunder har känt obehag över innehållet och har därför beslutat oss för att dra tillbaka reklamen. Reklamen var meningen att vara humoristisk och vi ber om ursäkt till alla som har känt sig förnärmade, säger han enligt DN.

  Man tar sig för pannan! Men korkade homofober kommer nog alltid att finnas, inte minst i religiösa grupper. Fega företag likaså!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.