Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mellandagsrea utan prisgaranti
  • saleDet kan löna sig att låta bli att slå till under mellandagsrean. Priserna är ofta lägre i februari. Det visar en undersökning som prisjämförelsesajten Prisjakt gjort. Undersökningen refereras i en DN-artikel som i sin tur refereras av SvD.

    Prisjakt har jämfört priserna för de 81 produkter som klickats mest på Prisjakts sajt under hösten 2015. Prisjämförelsen har gjorts under slutet av 2014 och början av 2015.

    Drygt hälften av produkterna – 44 stycken – var billigast under mellandagsrean. Något fler – 47 stycken – var billigare första veckan i februari, skriver DN.

    – Vad undersökningen visar är att man statistiskt hittar de mest populära produkterna billigare under februari, säger Magnus Bengtsson, pressansvarig på Prisjakt, till tidningen. Anledningen kan vara att efterfrågan går ner efter årsskiftet och att handeln då fortsätter att pressa priserna, spekulerar han.

    Undersökningen kan naturligtvis inte generaliseras. Den handlar om ett fåtal varugrupper som redovisas av Prisjakt. Det är bland annat mobiltelefoner, surfplattor, hörlurar, datorspel, ett par fritidsskor, en foundation, en ryggsäck och en rad andra varutyper.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 10:10

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.