Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kortköp gör varorna dyrare och göder bankerna
  • Du tror väl inte att kortköp inte kostar något extra? Varje gång du betalar med bankkort får handlaren betala mellan 1-3 kronor till inlösande bank och är det ett kreditkort tillkommer en avgift på mellan 1,5–3 procent av köpesumman.

    Vem tror du får betala för det i bortre änden? Eftersom handlarna inte bedriver någon välgörenhet är det naturligtvis du, och alla vi andra. Varje gång du betalar med kort bidrar du till att göra varorna dyrare.

    Dessutom göder du bankerna. De kanske till och med tar betalt både för inlösen av ditt köp och kanske även tar en avgift för att du har kortet. Under 2017 gjorde storbankerna en vinst på 106 miljarder kronor. Hur mycket bidrog du med, genom att betala med kort?

    För mig är det självklart att betala med kontanter. De företag som kräver kortbetalning bojkottar jag. Det enda undantag jag gör är när jag handlar något för en större summa, planerat. Jag har dessutom betydligt bättre kontroll över min ekonomi när jag använder kontanter.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 17:03

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.