Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Första köttfärs-åtalet på gång
  • Polisutredningen mot den handlare som driver Ica Maxi i Nacka är klar och åklagaren planerar att snart väcka åtal, berättar TT.

    Åtalet kommer att gälla brott mot livsmedelslagen, men åklagaren tänker också kräva så kallad företagsbot. Det innebär att man i stället för att åtala en person åtalar ett helt företag. Maxbötesbeloppet kan då bli upp till tio miljoner kronor.

    Butiken är en av flera där SVT:s Uppdrag granskning i december avslöjade att personalen märkte om köttfärs som passerat bäst före-datum och sålde den med nya datum. Handlarna i de övriga butikerna, i Botkyrka, Haninge och Södertälje, är också misstänkta för brott, men polisen är inte färdig med utredningarna.

    – Jag vet inte när det blir klart, säger åklagare Solveig Sörlien till TT.

    Det ska bli mycket intressant att se hur det här slutar. Framför allt blir det intressant att se vad handlarna skyller på, troligtvis personalen! Men skandalen har fått andra, trista, följder. Det är tyvärr alldeles för många handlare som numera gått över till fabriksförpackat kött.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 11:26

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.