Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tidningarnas ”gratis”-prylar granskas
  • Barn & ungdomar 20.08.2008

    Det blir allt vanligare att det följer med någon pryl när du köper en tidning. Och när det gäller barntidningar är det ofta skräp i klass med hamburgerkedjornas ”presenter”. Men nu ska barntidningarnas prylar granskas, läser jag i GP.

    Genom åren har de medföljande sakerna debatterats både ur miljö- och säkerhetssynpunkt. Den gångna våren har ett flertal anmälningar kommit in till Konsumentverket mot medföljande prylar i framför allt barntidningar.

    – Vi har fått väldigt många anmälningar om hög ljudnivå, dålig kvalitet eller att saker gått sönder och blivit farliga, berättar Maria Lindstedt, handläggare på avdelningen för produktsäkerhet på Konsumentverket.

    Till hösten kommer verket därför att dra igång ett projekt som speciellt skall granska de saker som skickas med tidningar som vänder sig till barn.

    – Vi känner att här måste vi göra något. Först och främst kommer vi att starta en dialog med förlagen, prenumerera på ett antal tidningar, testa deras leksaker och kräva in dokumentation på att de uppfyller de säkerhetskrav vi har, säger Maria Lindstedt till GP.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 4:33

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.