Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » En god sparidé?
 • Privatekonomi 26.08.2008

  Spargris Spargrisen har blivit elektronisk. Nordea lanserar i dag en ny tjänst, Xtraspar, som innebär att ”växelmynten” dras av när du betalar med kort och sätts in på sparkontot, berättar SvD:s ekonomisajt E24..

  – Det är en enkel sparmetod som återanvänder en beprövad metod – alltså att spara i spargris, säger Ninni Franceschi, Chef för inlåningsprodukter på Nordea.

  Xtraspar är en gratis tillvalstjänst som innebär att beloppet rundas upp och växelpengarna sätts in på ett sparkonto varje gång en bankkund betalar med sitt bankkort. En summa som motsvarar växelpengarna vid ett kontantköp dras av vid kortkopet.

  – Varje gång man betalar med kortet dras 3-4 kronor när beloppet rundas upp till närmaste närmaste tiotal, säger Ninna Franceschi, till E24.

  Jag har en kompis som varje dag lägger sina småpengar i en speciell burk. De ihopsparade slantarna använder han sedan i samband med semestern. Det blir mycket pengar på ett år, hävdar han. En manuell form av Xtraspar, alltså!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:05

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.