Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dra ur pluggarna när det åskar!
  • Mp3-spelare Se upp med mp3-spelarens öronsnäckor när det ligger åska i luften. Vill det sig illa kan du få en elektrisk stöt i örat. Det är Sydsvenskan som varnar.

    – Den påminner om de gnistor som kan uppträda när du kammar dig, säger Lars Olsson, universitetslektor i elektronik vid Lunds tekniska högskola.

    Det är så liten energi i en sådan stöt att den förmodligen är ofarlig, säger han. Men det är säkert en mycket obehaglig upplevelse när det slår en gnista från membranet i hörsnäckan till trumhinnan.

    Det kan Anette Webeck i Limhamn intyga. En mulen kväll vid halvåttatiden tog hon en promenad med sin Ipod i öronen. Det hördes åskmuller över Ribban, men ingenting på nära håll.

    – Plötsligt kände jag en stark elektrisk stöt i ena örat. Sedan började det burra och spraka i det andra och runt hela huvudet. Det flimrade för ögonen. Jag blev jätterädd och började vifta och skrika och slet bort hörsnäckorna ur öronen. Jag satte mig ner på huk på gatan, skakade i hela kroppen. En dam som rastade en hund frågade vad som stod på, berättar hon för Sydsvenskan.

    Obehagligt men förmodligen ofarligt, alltså. Men propparna ur vid åskväder!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:40

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.