Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Matpriserna på väg ned?
  • De skenande matpriserna är inte så skenande längre. Ökningstakten håller på att avta och på sikt kan det till och med bli lägre matpriser i butikerna, enligt TT.

    Matpriserna är i dag fortfarande högre än vad de var för ett år sedan. Men nu tycks toppen vara nådd. Det märks inte minst i grönsakshyllan där priserna stiger minst. Tomater, blomkål, sallad och paprika har till och med blivit billigare jämfört med för ett år sedan, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

    Priserna på spannmål är en viktig parameter att hålla utkik efter för att avgöra vart matpriserna är på väg. Goda skördar drog exempelvis ned vetepriset i veckan till sin lägsta nivå på över ett år på råvarubörsen i Chicago.

    Handelns utredningsinstitut (HUI) har länge flaggat för att matpriserna inte kommer att öka så mycket i höst. Däremot får vi vänta på regelrätta prissänkningar.

    – Man har kommit upp till en högre nivå och där kommer man att vara kvar. Jag har väldigt svårt att se framför mig att man sänker priset den närmaste tiden. Det kanske man får se om nåt år när utbudet har ökat, säger Jonas Arnberg på HUI till TT.

    Jag tror också att handlarna kommer att hålla den höga nivån så länge de kan. Prissänkningar kommer först när vi konsumenter trycker på!

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 6:40

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.