Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Godis till frukost – Ljudblogg
 • Det är ganska länge sedan som debatten kring socker i mat drog igång. Mängden socker har också minskat i många produkter, men inte i frukostflingor för barn. Det visar ett test som Råd&Rön gjort, och som rapporteras i både GP och SvD.

  Frukostflingor för barn är fullspäckade med kalorier. Många sorter innehåller lika mycket socker som kakor eller läsk, skriver GP.

  Tidningen har granskat 13 sorters flingor som säljs i ”barnvänliga” förpackningar med tecknade figurer och pyssel av olika slag. Majoriteten innehåller mer än 30 procent socker – värst är Nestlé Nesquik med 38,8 procent. Som jämförelse kan nämnas att Ballerinakex har 32 procent socker.

  Bara två av de testade märkena har en godtagbar sockerhalt. De är Quaker Minifras (7 procent) och Kellogg’s Rice Krispies (11,4 procent). Den senare tillverkaren har andra produkter som är mycket sötare, exempelvis Coco Pops, Multigrain Loops och Frosties.

  Ansvariga på Kellogg’s säger att företaget informerar tydligt om sockerhalten och att det är föräldrarnas sak att välja, enligt GP.

  För ett antal år sedan, när sockerdebatten rasade som värst, gjorde jag en radiokrönika för programmet P1Konsument. Du kan lyssna på den här (mp3).

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:17

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.