Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Datumfusk med kryddor
  • Ompackning var i full gång: kryddor ur påsar med bäst-före-datum på väg att gå ut hälldes i burkar med ett datum nästan två år framåt. Då kom miljöförvaltningen på inspektion, avslöjar GP.

    – Jag har aldrig stött på ett så uppenbart fusk under mina tio år som livsmedelsinspektör, säger Fredrik Karner som tog ett antal foton och skickade ärendet till åklagaren.

    Vid inspektionen den 1 oktober i år var förpackning av livsmedel ändå i full gång. Påsar med utgångsdatum 5 och 6 oktober i år slängdes och kryddblandningen hälldes över i plastburkar märkta 30 juni 2010. Dessutom hade de nya burkarna en innehållsförteckning som inte överensstämde med den som fanns på de ursprungliga påsarna, skriver GP.

    Företaget hävdar att de fått meddelande från tillverkaren om att datumet var felaktigt, men att det skulle bli för dyrt att skicka tillbaka kryddorna. Därför packades de om.

    Resultatet blir nog ett åtal med rejäla böter, á la Ica.

    TT har tagit upp GP:s avslöjande i en artikel som publiceras i flera tidningar.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 10:40

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.