Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Goda tider för inkassobolagen
  • Privatekonomi 21.10.2008

    På kredithanteringsföretaget Svea Inkasso ökade volymen på inkassoärendena med 6 procent om man jämför andra och tredje kvartalet i år med samma period ett år tidigare, berättar TT. Och den jämförelseperioden utspelar sig till större delen före finanskrisen tog struptag på världen.

    – Det kommer att öka betydligt mer. Det är svårt att säga med hur mycket, men det kan bli runt 15 procent, säger Mats Kärsrud, vd på Svea Inkasso till TT.

    Också konkurrenterna Intrum Justitia och Svensk Direktinkasso har märkt av en tendens att inkassoärendena ökar, skriver TT.

    Man kan ju fundera på varför det blivit så här. Visserligen har många fått högre kostnader för bostadslån, men samtidigt har alla som jobbar fått mer i plånboken, enligt regeringen. Kan det vara så att de som redan har det tufft, till exempel arbetslösa, fått det ännu tuffare? I alliansens Sverige.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:16

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.