Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Barn – En miljon på avbetalning i 18 år
  • Att det kostar att ha barn vet jag av egen erfarenhet. Jag har två. Därför läser jag med intresse om Länsförsäkringars uppskattning av kostnaden, som DN:s barnsajt Allt om barn berättar om. Enligt Länsförsäkringars beräkningar kostar ett barn närmare en miljon kronor från 0 till 18 års ålder.

    . – Vi har räknad med ett genomsnitt, varken lågbudget eller lyx, säger Elisabeth Hedmark, privatekonom på Länsförsäkringar till AlltomBarn.se.

    Beräkningarna visar också att barnen kostar mest mellan födseln och sju års ålder, sammanlagt 375.400 kronor.

    – Dels köper man mycket nytt under de första åren och dels påverkar föräldraledigheten ekonomin. I början har man ju en del engångskostnader, som barnvagn, skötbord, säng – det blir ett litet startkit. Men vi har räknat med att en del saker köps begagnat, exempelvis barnvagnen. Så köper man allt helt nytt få man räkna med en del påslag.

    – När barnen blir tonåringar börjar istället fritidsaktiviteterna, semestern och livsmedlen att kosta mer pengar. Man ska tänka på att den senaste perioden bara löper över fyra år och alltså inte kan jämföras rakt av med de andra två, säger Elisabeth Hedmark till Alttombarn.se.

    En mer detaljerad beräkning hittar du här.

    Håhå jaja, nu vet jag var pengarna tar vägen. Å andra sidan hinner man inte med så mycket dumheter själv, så där blir det en besparing.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:15

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.