Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ny säkerhetsbrist i Windows upptäckt
 • En mycket allvarlig säkerhetsbrist i Microsoft Windows har upptäckts. Det finns redan rapporter om angrepp som utnyttjar bristen, och i går släpptes en ”extremt viktig” säkerhetsuppdatering, läser jag i SvD.

  Den säkerhetsbrist som upptäckts anses vara kritisk, skriver Techworld som i dag uppmärksammade säkerhetsbristen. Detta eftersom den ger långtgående möjligheter att styra den attackerade datorn. Datorn görs mottaglig för program som installeras i smyg på internet. Ett sådant program – en trojan – kan sedan samla in information från datorn som i sin tur används i olika syften, enligt tidningen.

  Det gäller alltså att uppdatera snabbt!

  Windows har ständigt problem och är extremt utsatt för virus. Det beror på uppbyggnaden av operativsystemet och inte, som många tror, att Windows är mycket spritt. Du kan läsa mer om detta i ansedda The Register. Byt operativsystem och få ett enklare, och säkrare, liv!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:25

 • En Kommentar

  • Dennis Nilsson skriver:

   Har man en router, en annan brandvägg på datorn än Windows egen, så är man utan risk, och skall inte installera något på sin dator.

   Den “extremt viktiga säkerhetsuppdateringen“ kan likväl vara en installation av bakdörrar för diverse tjyvlyssningsivrare som finns hos olika organisationer runtom i världen.

   Skulle jag vilja göra det som artikeln beskriver så skulle jag utforma det på det sättet, som en “extremt viktig säkerhetsuppdatering“.

   Vanlig rim och reson säger också att man inte skall förvara sina bankkoder, lösenord och annat viktigt och privat på en dator som är ansluten till Internet. Har du något viktigt så kan du lagra det på en USB-hårddisk/sticka krypterat med TrueCrypt, som inte kostar något.

   Vill man inte använda Windows så kan man nyttja någon av Linux LiveCD’s som finns tillgängliga på Internet. Rekommenderar PCLinixOS
   som kan laddas ned utan kostnad. Fungerar utmärkt med alla datorer, och det bästa är att det inte behöver installeras, utan alla apllikationer finns på LiveCD’n.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.