Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bilia blåser verkstadskunder
 • Bil & andra fordon 26.10.2008

  Volvoåterförsäljaren Bilia skinnar sina verkstadskunder på helt onödiga jobb. ”Vi ska sälja så mycket vi kan i samband med service”, säger en anonym anställd (Gösta) på Bilia till Realtid.se. Han vill att allmänheten får vetskap om vad som pågår i Bilias verkstäder.

  Gösta säger att Bilias nya direktiv är sälja bromsvätska till alla kunder. Vare sig det behövs eller inte. Det har pågått sedan i somras. Bilias fusk ska bero på minskad bilförsäljning, och att företaget vill få upp resultatet.

  – Bilias ledning har beordrat ner till alla chefer att det ske på det här viset. Det är som en tävling. Ledningen visar i staplar hur många bromsvätskebyten som gjorts på varje Biliaverkstad.

  Bilia har 50 verkstäder runtom i landet. Beroende på verkstadens storlek görs mellan 25 till 40 servicar per dag. Volvo rekommenderar byte av bromsvätska vartannat år. Men om bilen inte har körts särskilt mycket kan det räcka med betydligt längre årsintervaller, skriver Realtid.

  En ren blåsning alltså, om Realtids uppgifter stämmer. Bilias Vd säger sig inte känna till skojeriet, men lovar en undersökning.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:30

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.