Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dagens kuriositet – EU vill införa åldersgräns på webben
 • Internet 28.10.2008

  Ett förslag om att införa åldersgränser för sajter har presenterats av EU-parlamentet. Förslaget är kopplat till ett stort program, Safer Internet, för att skydda minderåriga från hot på internet. Det läser jag i Techworld.

  EU-förslaget beskriver enligt uppgift inte i detalj exakt hur ålderssystemet är tänkt att fungera. En representant för parlamentet har dock sagt att EU-kommissionen sannolikt antar förslaget via kontrakt med en tredjepartsleverantör.

  Hur sjutton har de tänkt att det ska fungera, tänker jag. Försök i den här riktningen har gjorts tidigare, men det har stupat på att webben är för stor. Det går helt enkelt inte att få alla sajter att ansluta sig. Dessutom finns det, i operativsystem, webbläsare och som tilläggsprogram, redan möjlighet för föräldrar att spärra oönskade webbplatser.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:40

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.