Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Färre tvättar trots större tvättmedelspaket
 • Det nya paketet med Skona kulörtvätt var mycket större än det gamla. Men vikten var densamma. Däremot hade doseringsmängden ökat dramatiskt. Och enligt märkningen på paketets framsida skulle det bara räcka till 24 tvättar, jämfört med 30 innan förändringen, läser jag i GD.

  Hade Ica passat på att göra en fuling samtidigt som man följde lagstiftningen och började sälja ett fosfatfritt tvättmedel?

  – Det beror på att när vi tog bort fosfat blev medlet mer fluffigt. Det tar alltså mer plats, säger Anna Bergström, kvalitetskoordinator på Ica.

  Det bevisas av att båda förpackningarna väger 1,3 kilo. Men att det skulle ha blivit mindre drygt skyller hon på ”tryckfelsnisse”.

  – Ja, faktiskt. Det finns en branschöverenskommelse att man ska ange hur många 4-5-kilostvättar som paketet räcker till. Vi hade räknat på hur många 3-4-kilostvättar det räcker till. Därför var det fel siffra på det gamla paketet, säger hon till GD.

  Tryckfelsnisse? Frågan är hur länge det här har pågått!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.